Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalısınız?

Eşinizle artık çocuk sahibi olmaya karar verdiyseniz, hamile kalmak için bazı aşamaları geçmeniz gerekir. Uzmanların belirlendiği 6 aşamanın ardından artık hamile kalmamanız için önünüzde hiçbir sebep kalmayacaktır.

Adım- Doğum kontrolünü bırakın

Daha önce doğum yapmamış kadınların büyük bir bölümü doğum kontrol hapları kullanır. Hamile kalmaya karar verdikten sonra bu hapların kullanımını bırakın. Hapları bıraktıktan sonra vücudunuzun hormonel açıdan eski halini alması birkaç ay sürebilir. Tabi bazen hapları bırakır bırakmaz hamile kalındığı da olabilir.

Adım- Yumurtlama günlerini bilin
Eğer yumurtlama günlerinizi bilmiyorsanız, ne yaparsanız yapın hamile kalamazsınız. Yumurtlama günlerinizi öğrenmeniz için ovulasyon belirleyicisi kitleri (OPKS) kullanmanızı öneririz. Ya da vücut Isısı (BBT) grafikleme kullanabilirsiniz. Yumurtlamadan itibaren 36 ile 48 saat arasında hamile kalma şansınız vardır. Yumurtma zamanını öğrenmenin klasik yöntemi ise kaç günde bir regl olduğunuzu hesaplayın ve 14 çıkarın. Ortaya çıkan rakam sizin hamile kalabileceğiniz gündür.

Adım- Yumurtlama öncesinde sekse başlayın
Sperm kadın vücudunda 12 saat ile 3 gün boyunca kalır. Kadının yumurtası ise 12 ile 24 saat canlı olarak kalır. Kadın yumurtasının kısa ömürlü olması sebebiyle hamile kalmak için yumurtlama öncesinde seks yapmaya başlamanız gerekiyor. Yumurtlama olduğunda çevrede ne kadar çok sperm olursa hamile kalma şansınız da o kadar çok olur.

Adım- Seksten sonra ayağa kalkmayın
Seksten sonra sırt üstü yatın. Çünkü spermlerin mümkün olduğu kadar yumurtalık bölgesine gitmesi gerekmektedir. Bacaklarınızı kapalı tutun ve bir miktar yukarıya kaldırın. Uzmanlar sabah saatlerinde erkeklerin sperm sayısının yüksek olduğu görüşünde birleşiyor. İşte bu tespitten dolayı sabah 10 gibi seks öneriliyor.

Adım- Yapılmaması gerekenler
Hamile kalmaya çalışan çiftlerin seks sırasında yapmamaları gereken bazı noktalar vardır.

Seks sırasında kayganlığı sağlamak için yağ kullanmayın

Orgazm olun. Çünkü orgazm sırasında vajinal hareketlilik olduğu için spermlerin daha rahat hareket etmesi sağlanmaktadır.

Erkekler boksör kilot giymemeli. Spermlerin sıcaklığı da hamileliği etkileyen bir faktördür. Araştırmalar, boksör kilotların sıcak tutmasından dolayı erkeklerin giymemesi gerektiğini gösteriyor.

Hamile kalmazsanız paniğe kapılmayın
Tüm bu çalışmalarınıza rağmen hamile kalmadığınızı öğrenince lütfen panik yapmayın. Çiftlerin yarısı ilk 6 ayda, yüzde 85’i ise hamile kalma kararlarından 1 yıl sonra hamile kalmaktadır.