Evde Ruj Nasil Yapilir?

Evde Ruj Nasıl Yapılır?
Ruj, kadınların olmazsa olmaz makyaj ürünlerindendir. Her renkte olabilen rujlar, renk seçimine göre bayanın daha güzel, daha dişi ya da daha romantik görünmesini sağlar. Bazen de soğuk havalarda koruma görevi üstlenir.
Bal Mumu İle Doğal Ruj Yapımı
Evde ruj yapmak artık çok kolay. Tamamen kimyasallardan arınmış doğal yollar ile yapılan rujunuzu gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Bir yemek kaşığı bal mumu bu arada bal mumunu aktarlarda bulabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı gliserin, bunu eczanelerden temin edebilirsiniz, bir çay kaşığı kırmızı gıda boyası, bunu da büyük kırtasiye ya da hobi dükkânlarından temin edebilirsiniz. Bir çay kaşığı vanilya ve içi su dolu kahve makinesi kullanılacak malzemeler arasındadır. Öncelikle bir yemek kaşığı bal mumunu küçük bir kabın içerisine koyunuz. Kahve makinasının üzerinde tutunuz ve buharı ile eritmeye başlayınız. Eriyen bal mumunun içerisine kalan tüm malzemeleri koyunuz. Önemli olan malzemeleri iyice karıştırmaktır. Karışımı krem kabı ya da küçük bir cam kabın içerisine koyarak beş dakika buzdolabında bekletiniz. Rujunuz hazırdır, kolayca sürebilirsiniz.
Evde Nemlendirici Ruj Yapımı
Dudağınızı nemlendiren ve besleyen yoğun rujlar soğuk havalarda çatlayan dudaklarınıza da iyi gelmektedir. Tedavi amaçlıda kullanılan bu rujunuzun yapımı artık evde çok kolaydır. En önemli parçası vazelindir. Diğer malzemeler; mum ve kibrittir. Ayrıca eğer koku vermesi ve beslemesi için esansiyel yağlar ile beraber renk vermesini istiyorsanız kullanmadığınız bir far ya da ruj kullanabilirsiniz. Bir buçuk çay kaşığı vazelini yemek kaşığınızın içerisine koyunuz. Üzerine renklendirmek istiyorsanız far ya da rujunuzu döküyoruz. Mumu yakarak malzemeleri yakmayacak şekilde uzak tutarak vazelinin erimesini bekleyiniz. Eriyen bu karışıma iki üç damla portakal yağını damlatıyorsunuz. Karışımı krem kutusuna alınız ve iyice karıştırınız. Eklediğiniz far ya da rujun dibe çökmemesi için karıştırmak çok önemlidir. Son olarak donması için buzlukta beş dakika bekletiniz. Dudaklarınızı beslemek ve dış etkenlerden korumak için rujunuz hazırdır.
Pastel Boya İle Evde Ruj Yapımı
Pastel boya ile ruj yapmak artık çok kolay. Kullanacak olduğunuz pastel boyaların rengi önemli değildir. Evde kullanılmayan, kardeşlerinizden kaçırdığınız ya da ruj yapmak için aldığınız pastel boyalar bu tarif için, vazelin ile birlikte en önemli malzemedir. En önemli ham maddenizdir. Malzemeleriniz; pastel boya, vazelin, nane yağı, mum, yemek kaşığı ve çay kaşığıdır. Pastel boyaları bir makas yardımı ile ya da rende ile rendeleyin. Bir çay kaşığına konacak şekilde rendelemeniz yeterlidir. Yarım çay kaşığı kadar vazelini pastel boyaların olduğu yemek kaşığına bir damla nane yağı ile birlikte, yakmış olduğunuz mum yardımı ile eritiyorsunuz. Küçük bir kabınızın içerisine erittiğiniz malzemeleri koyunuz ve kısa süre buzdolabında bekletiniz. El yapım rujunuz hazır. Eğer rujunuzun daha koyu kırmızı olmasını istiyorsanız pastel boyanın kırmızısını daha fazla kullanabilirsiniz. İstediğiniz renge göre pastel boya renkleri ile deneme yapabilirsiniz.
Evde Ruj Yapımında Dikkat Edilmesi Gereken Küçük Tüyolar
Evde ruj yapmak yukarıda da bahsedildiği gibi çok kolay. Takriben maksimum yirmi dakika içerisinde sürmeye hazır hale gelmektedir. Bu kadar kolay tarifleri yaparken de her zaman olduğu gibi dikkatli olmalısınız. Mesela en önemli detaylardan birisi mum ile eritirken ateşi yemek kaşığınıza tam kararında yaklaştırmaktır. Çok yakınlaşınca karışımı yakabilirsiniz. Amacınız eritmek olmalıdır ısı ile de bu kolayca olacaktır. Diğer bir detay malzemelerin ölçüsü verilen kadar olmalıdır. Fazla ya da az koymanız halinde rujunuz istenildiği gibi olmayacaktır. Mesela fazla vazelin ya da bal mumunu fazla koyduğunuzda, koymuş olduğunuz yağ az gelir ve kokusunu yakalayamazsınız ayrıca sürme kıvamını da kaybedersiniz. Malzemeleri söylenen ölçüde kullanırsanız, eritme işlemini de kıvamında yaparsanız pahalı ürünlere veda eder evde doğal yollarla rujunuzu on dakikada hazırlamış olursunuz.