Shiatsu Masaji Faydalari Nelerdir?


Antik çağlardan beri uygulanan olan Shiatsu, ‘parmakla bastırma’ anlamına gelir. Akapunkturla aynı felseyefe sahip olan Shiatsu masajında, vücudun belli noktalarına elle basınç uygulayarak, o noktadan geçmekte olan enerji akışını, dolayısıyla bağlantılı organları iyileştirmek hedeflenir.

Bilimsel olarak bakıldığında Shiatsu, aşırı çalışan sinir sistemini yatıştırarak kan dolaşımını hızlandırır, gerilen kasların salınmasını sağlar ve stresi azaltır.

Shiatsu Nasıl Hissettirir?

Shiatsu masajı avuç içleri ve parmakların sürekli ritmik masajından oluşur.  Diğer masajların aksine, bütün avuç içiyle değil, özel parmak petleriyle belli noktalara basınç uygulama şeklinde gerçekleştirilir. Bu belli noktalara uygulanan basıncı bazı insanlar ‘hoş bir acı’ olarak tanımlayabilir.

Seans Sırasında Ne Beklemeliyim?

Masaj, alçak bir masaj masasında veya yerde yapılır. Diğer masaj türlerinin aksine herhangi bir masaj yağı kullanılmadığı için giyinik yapılır.

Shiatsu Masajının Faydaları Nelerdir?

Shiatsu’nun önde gelen uzmanlarına göre Shiatsu masajı aşağıda sıralanan rahatsızlıklar için tedavi niteliğindedir:

Rahatlama

Sırt Ağrısı

Baş Ağrısı

Adet Sancıları

Anksiyete

Uykusuzluk

Boyun ve Omuz Ağrıları

Yorgunluk

Yaraların İyileşmesi

Stres

Romatizmal Ağrılar

Sindirim Sorunları

Kabızlık

Depresyon

Ancak aklınızdan çıkarmayın ki bu rahatsızlıklara gerçekten faydalı olup olmadığı henüz bilimsel olarak kanıtlanmış bir bilgi değildir.

Shiatsu Kimlere Önerilmez?

Shiatsu masajı belli rahatsızlara sahip insanlar için sakıncalıdır:

-Bulaşıcı cilt hastalığa ya da açık yaralara sahip olanlar,

-Yakın zamanda ameliyat geçirmiş olanlar,

-Doktoru tarafından aksi önerilmedikçe kemoterapi veya radyasyon tedavisi görenler,

–Östropoz olanlar,

-Pıhtısı olanlar, çünkü masaj pıhtının harekete geçmesine neden olabilir. Kalp rahatsızlığına sahip olanlar ise mutlaka önce doktoruna danışmalıdır.

-Hamileler, her türlü masajdan önce mutlaka doktoruna danışmalıdır. Shiatsu yaptırmak için, mutlaka hamile masajı konusunda uzman ve sertifika sahibi insanlar seçilmelidir.

–Shiatsu hiçbir zaman morlukların, iltihaplı bölgelerin, iyileşmemiş yaraların, tümörlerin, karın fıtığının ve yakın zamanlarda oluşmuş kırık ya da çatlakların üzerine uygulanmamalıdır.


Shiatsu masajı yaptıracaksanız en doğrusu, başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmaktır.