Kahvenin Cabuk Sogumasi Nasil Onlenir?

Lezzetli tadı ve kolay içimi ile kahveler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de neredeyse her evde sık sık tüketilen içecekler arasında ilk sıralarda yer alır. Çeşitli türleri bulunan kahvelerin en keyifli içim şekillerinden birisi ise sıcak olan halleridir. Bu nedenle bir kahvenin sıcak olarak servis edilebilmesi çok önemlidir. Hızlı soğuyan kahveler için uygulanabilecek birtakım teknikler ile bu problem büyük ölçüde önlenebilir.

Kahvenin Çabuk Soğuması Nasıl Engellenebilir?

Kahvenin çabuk soğumasını engelleyebilmenin kolay yolları içerisinde en popüler olan yöntemlerden birisi alüminyum folyo tekniğidir. Bu yöntemde gerekli olan tek şey; kahvenin konulduğu bardağı kaplamaya yetecek miktarda alüminyum folyodur. Piyasada alüminyum folyo adı altında çok sayıda farklı markanın ürünü satılır fakat kahveleri sıcak tutabilmek için kaliteli bir alüminyum folyo tercihi oldukça önemlidir. Bu nedenle alüminyum folyo yöntemi ile kahveyi sıcak tutabilmek için koroplast alüminyum folyo kullanımı önerilir. Tekniğin uygulanışı için kahve konulan bardağın etrafına tamamen saracak şekilde alüminyum folyo kullanılması ve sonrasında sabitlenmesi yeterlidir. Dileyen kişiler kahve bardağının üstten hava almasını önleyebilmek amacı ile açık olan üst kısmına da alüminyum folyo kapatarak maksimum süreyle sıcak kalmasını sağlayabilirler. Bu şekilde kapatılan bir bardak kahve çok daha uzun süre soğumadan bekleyebilir.

Alternatif Sıcak Kahve Muhafazası Olarak Islak Bez


Hazırlanan kahvelerin uzun süre sıcak kalabilmeleri için alternatif yöntemler arasında alüminyum folyonun temin edilemediği durumlarda su ısıtıcısında ya da bir kapta kaynatılmış olan suyun bir beze dökülmesi ve akabinde ıslak sıcak bez ile yine kahve bardağının etrafının sarılması yöntemi uygulanabilir. Folyo yöntemi kadar etkili olmayan bu teknik daha kısa bir süre kahveyi sıcak tutabilir.