Konjac Süngeri Kullanmaya Başlamanız İçin 6 Sebep

Konjac, Asya’nın yüksek tepelerinde yetişen patates gibi bir bitkidir. Japonlar konjacı 1500 yıldır yiyorlar. Fakat son yüzyıldır bu bitkiyi güzellik tedavilerinde de kullanmaya başladılar. Konjac süngeri, bitkinin liflerinden hiçbir makine veya alet kullanılmadan yapılıyor. Bazılarının içinde bambu kökü de var. Sonuç olarak ortaya %100 anti-bakteriyel ve yumuşacık bir şey çıkıyor.

Konjac süngerinde ayrıca bakır, çinko, demir ve magnezyum gibi proteinler, lipidler, yağ asitleri ve mineraller gibi A, B1, B2, B6, B12, C, D ve E de dahil olmak üzere vitaminler açısından zengindir. Natürel pH değerine sahip doğal alkalin bir bitki olduğu için cildin dengelenmesine yardımcı olur ve epidermise zarar vermez.

Peki konjac süngeri ne gibi faydalar sağlar?

1. Akne ve sivilceleri temizler
Sivilceli veya tıkanmış gözenekli cildiniz varsa, konjac süngerinden faydalanabilirsiniz. Çünkü lifleri, bir havlu veya ellerinizin yapamayacağı şekilde tıkanmış gözenekleri temizlemeye yardımcı olur. Bir antibakteriyel olduğu için kir, siyah nokta ve yağdan kurtulmak için cildi temizler.

2. Parlak bir cilt istiyorsanız
Konjak bir sünger, belirtildiği gibi bir exfoliator olarak çalıştığı için, cildinizi daha parlak gösterecektir. Cilt üzerinde pul pul dökülen ölü derileri aldığı için cildiniz çok daha parlak görünecektir. Düzenli kullanım halinde cildiniz bir bebeğinki gibi pürüzsüz ve ipeksi olur.

3. Makyajınızın daha uzun süre kalmasını istiyorsanız
Konjac süngeri, makyajınızın daha uzun süre kalmasına ve daha da iyi görünmesine yardımcı olabilir. Bunun nedeni, cildinizi pürüzsüz ve nemli bir hale getirdiği için makyaj uygulaması çok daha iyi cildinize nüfus edecek ve mükemmel görünecektir.

Makyajınızı çıkarmaya hazır olduğunuzda, en inatçı makyaj izlerini bile çıkarmak için konjac süngeri idealdir. Sabun (veya ev yapımı bir temizleyici) ve su ile birlikte kullanıldığında makyajınızı temizleyecektir.

4. Kurutmadan temizler
Cildinizi temizlerken, kurumaların olması cildinize daha fazla zarar verir. Çünkü bu durumda cilt özellikle çok daha fazla yağ üretir. Konjac süngerinin en önemli faydalarından biri, cildi kurutmadan derinlemesine temizlemesidir. Özellikle sivilceli ciltler için mkükemmeldir. Suya bir damla argan yağı ilave ederseniz cildiniz çok daha yumuşak olur.

5. Güneşten zarar görmüş cildiniz varsa
Konjac süngeri, güneş hasarı görmüş cildi olanlar için mükemmeldir, çünkü güneşin yarattığı hasarları cildinizden uzaklaştırır. Ayrıca güneşten korunmak için cildinize sürdüğünüz güneş yağlarını cildinizden çıkarmaya yarar.

6. Bebeğinizin banyosunda kullanın

Konjac sünger cildi hücrelerine zarar vermeyeceği için hassas ciltli yetişkinler için ideal olmakla beraber bebeğin hassas cildi için de mükemmeldir. Bebeğinize banyo sırasında dairesel hareketlerle konjac süngeri ile masaj yapabilirsiniz.