Yüzünüzde Koyu Renk Lekeler “Zerdeçal” ile Yok Olsun

Yüz bölgesinde cildin pigmentlerinden kaynaklanan koyu renk lekeler meydana gelir. Bu rahatsız edici bir durumdur. Koyu lekelerin yok edilmesi için piyasada bir çok ürün bulunuyor. Ancak bu ürünler hem kimyasallar içeriyor hem de her ürün lekeleri yok etme konusunda yeterli olmuyor. Size evinizdeki ürünlerle yapabileceğiniz bir formül vereceğiz.

Förmüldeki en önemli ürün Zerdeçaldır. Zerdeçalın renk dengeleme özelliği vardır. Cildin görünümünü ve dokusunu eşitler. Buna ek olarak, doğal antioksidan özellikleri vardır. Ciltteki hiperpigmentasyonu iki sebepten meydana gelir. Kötü beslenme ve güneş ışınları maruz kalmak. Bu iki etken için Zerdeçal birebirdir. Zerdeçal cildi korur, sağlıklı ve parlak bir görünüm verir.

Ev yapımı Glikolik Asit Maskesi:

1 çay kaşığı koyu kahverengi şeker

1 tatlı kaşığı domates suyu

1/2 çay kaşığı limon suyu

1/8 çay kaşığı zerdeçal tozu

Sıcak yeşil çay

Tüm malzemeleri karıştırın ve cildinize sürün. 15 dakika sonra cildinizi yıkayın.

Zerdeçalda bulunan alfa-hidroksi asitler (glikolik asit ve sitrik asit) cildi desteklerken, kahverengi şeker ile limon doğal antipigmentasyonu arttırır. Alfa-hidroksi asitler cildin üst katmanlarını dökerek yani cildi soyarak altta bulunan sağlıklı cildin ortaya çıkmasını sağlar.


Koyu kahverengi şeker, koyu lekeler ve melazmayı (Melazma olarak adlandırılan leke tipi daha çok kadınlarda görülen yüzde simetrik yerleşen açık ve koyu kahverengi lekelerdir. Alın, orta yüz ve çene hattı en sık görüldükleri yerlerdir) yok eder. Uygun kullanıldığında şeker glikolik asit açısından doğal bir kaynaktır. Böylece cilt kusurlarını ortadan kaldırır.